Ціни на нафту злетіли до піврічного максимуму: Brent вже по $90 за бочку

Ціни на нафту злетіли до піврічного максимуму: Brent вже по $90 за бочку

Після неквапливого початку ф'ючерси на нафту стрімко злетіли до свого шестимісячного максимуму на тлі ескалації ситуації на Близькому Сході, а відтак і ризиків для постачань. Про це пише Reuters. 

Червневі ф'ючерси на еталонну марку Brent виросли до показника у понад 91 долар за барель. Травневі ф'ючерси на американську West Texas Intermediate (WTI) злетіли до $86,59 за барель, додавши у ціні 1,4%

Стрибок у вартості енергоносія стався після появи в медіапросторі новини про приведення всіх посольств Ізраїлю у світі у стан підвищеної готовності через загрози нападу з боку Ірану. Тегеран, який закриває топ-трійку виробників в ОПЕК, обіцяв помститися Тель-Авіву за понеділкову атаку, яка забрала життя високопоставлених іранських військових

Так само коливань у ціні додало і різке попередження, яке Білий дім адресував Ізраїлю. У США заявили, що подальша підтримка залежатиме від того, чи піде уряд Біньяміна Нетаньяху на кроки щодо забезпечення безпеки палестинського цивільного населення та співробітників міжнародних гуманітарних організацій. 

За даними Reuters, ціни на нафту вгору підштовхнули також і слова держсекретаря США Ентоні Блінкена про вступ України до НАТО. 

"Всі ці геополітичні фактори сталися одночасно, що викликало бичачі настрої і, зрештою, деяку фіксацію прибутку", - прокоментував зростання старший портфельний менеджер Altimo LLC Френк Монкам. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, широкомасштабне вторгнення рф в Україну вплинуло на логістику та призвело до збільшення ціни на паливо для українців. В середньому кожен громадянин нині переплачує до 8 грн на літрі бензину, пояснив директор консалтингової компанії "А-95" Сергій Куюн.
  
 

 
 
 
 

 

 
 

Головне