Тисячі споживачів залишилися без світла у двох областях: в Міненерго назвали причину

Тисячі споживачів залишилися без світла у двох областях: в Міненерго назвали причину

Унаслідок негоди були відключені від світла понад дві тисячі споживачів у Хмельницькій та Кіровоградській областях,  роботи з відновлення вже проводяться.

Про це інформує Міністерство енергетики України.

Загалом, через негоду, обстріли та технічні неполадки були знеструмлені споживачі в семи областях. У той же час, в Донецькій області протягом останньої доби електроенергію відновили майже для 1200 споживачів.

У Харківській області підключили кілька ліній електропередачі, які були вимкнуті через бойові дії, і це дозволило відновити електропостачання для 57 абонентів.

Проте, частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Чернігівській, Харківській та Херсонській областях продовжують залишатися без електропостачання.

У Київській області 1245 абонентів залишаються без світла через технічні неполадки. Спеціалісти працюють над відновленням енергопостачання.

У відомстві наголошують, що енергогенеруючі об'єкти працюють у нормальному режимі, і виробництво електроенергії достатнє для задоволення потреб споживачів та промисловості. Однак один із енергоблоків генеруючих об'єктів тимчасово відключено для проведення ремонтних робіт (на добу).

Рівень води у водоймі охолодження Запорізької атомної електростанції залишається стабільним на рівні 15,68 метра, що забезпечує нормальну роботу АЕС.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Донецьку в аварії загинув зрадник України Костянтин Ланчак.

Головне