Термінали IBOX тимчасово можуть не працювати: НБУ відкликав ліцензію "АЙБОКС БАНК"

Термінали IBOX тимчасово можуть не працювати: НБУ відкликав ліцензію

Національний банк України вирішив ліквідувати АТ "АЙБОКС БАНК" та відкликав його банківську ліцензію. Своє рішення в НБУ пояснили систематичними порушеннями "АЙБОКС БАНК" вимог закону про фінмоніторинг. Зокрема фінустанова систематично порушувала законодавство у сфері протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та розповсюдження зброї масового знищення. 

НБУ відкликав ліцензію АТ "АЙБОКС БАНК" 7 березня. Фінрегулятор запевняє, що виведення "АЙБОКС БАНК" з ринку не вплине на стабільність банківського сектору.

За даними НБУ, протягом останніх двох років "АЙБОКС БАНК" неодноразово отримував штрафи та заборони на здійснення деяких видів операцій (двічі), а також письмові застереження.

monobank, який співпрацював з "АЙБОКС БАНК", вже повідомив своїх клієнтів, що вони не зможуть користуватися терміналами IBOX для поповнення своїх карток готівкою. 

"У зв'язку з відкликанням ліцензії у АТ "АЙБОКС БАНК", компанія ТОВ "МЕТАПЕЙ" (оператор мережі терміналів IBOX) тимчасово не приймає поповнення на наші картки", - проінформували в monobank.

Також в monobank додали, що власники можуть поповнити свої карти наступним способом:

  • через термінальні мережі EasyPay та City24 (без комісії);
  • у касах банків-партнерів: Універсал Банк, А-Банк, Укргазбанк (без комісії).

Як повідомляли "Ми-Україна", член ради НБУ Василь Фурман заявив, що в Україні фіксується посилення гривні. Цьому, за його словами, сприяла низка факторів.

Нагадаємо,  НБУ випустив памʼятну банкноту “Памʼятаємо! Не пробачимо!” до річниці повномасштабної війни.

Головне