Суд у Фінляндії арештував російські активи на користь "Нафтогазу"

Суд у Фінляндії арештував російські активи на користь

Окружний суд Гельсінкі наклав арешт на частину російських активів у Фінляндії за позовом НАК "Нафтогаз України". Йдеться про нерухомість та інші ресурси на десятки мільйонів доларів.

Про це повідомляє пресслужба "Нафтогазу".

Рішення є частиною глобальної стратегії компанії зі стягнення компенсації за втрати через захоплення активів у Криму. Це перший відомий випадок успішного арешту активів за межами України для виконання арбітражного рішення у справах проти росії щодо експропріації майна у Криму в 2014 році. Цей крок є проміжним на шляху до фактичного стягнення компенсації на користь "Нафтогазу".

"Оскільки Росія відмовляється добровільно сплачувати Нафтогазу кошти, передбачені гаазьким рішенням, ми продовжуємо використовувати всі доступні механізми для їх стягнення. Сьогодні ми стали ще на крок ближче до відновлення справедливості. Водночас ми вживаємо активні дії з виконання арбітражного рішення в інших цільових юрисдикціях, де є російські активи", – сказав очільник "Нафтогазу" Олексій Чернишов.

В "Нафтогазі" також зазначили, що відсотки за несплату коштів продовжують нараховуватися до моменту повної виплати компенсації.

Компанія подала свій позов до Арбітражного трибуналу при Постійній палаті Третейського суду проти росії у жовтні 2016 року, разом із шістьма іншими компаніями групи. Вони вимагали компенсацію за незаконну експропріацію стратегічно важливих енергетичних активів у Криму.

Групу Нафтогаз безплатно представляють адвокати Мікко Леппа та Тату Яарінен з юридичної фірми HPP Attorneys.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, США виділяють 20 млрд дол для України із заморожених російських активів.

Головне