Ставка на покоління Z не зіграла: Coca-Cola відмовилась від свого нового напою

Ставка на покоління Z не зіграла: Coca-Cola відмовилась від свого нового напою

Компанія Coca-Cola оголосила про припинення виробництва свого нового напою зі смаком Spiced лише через шість місяців після його появи на полицях магазинів. Це рішення ознаменувало кінець невдалої спроби привабити молодших споживачів, пише CNN. 

У своїй заяві компанія зазначила, що Coca-Cola "завжди прислухається до вподобань клієнтів і адаптує" свої смаки відповідно.

"В межах цієї стратегії ми плануємо поступово відмовитися від Coca-Cola Spiced, щоб представити новий захопливий смак у 2025 році", - повідомив представник компанії.

Короткий життєвий цикл "Пряного" напою виявився несподіванкою, оскільки компанія просувала його як "постійний". Хоча Coca-Cola не назвала конкретну причину припинення продажів, ймовірно, що низька обізнаність про новий продукт та плутанина щодо його смаку сприяли низьким продажам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні запровадять податок на солодку воду: як це працюватиме у нас та працює в інших країнах

Напій був представлений у лютому з яскравою рекламною кампанією. Він поєднував традиційний смак коли з нотками малини і був створений для залучення споживачів покоління Z, які прагнуть більш гострих смаків.

Попри те, що Coca-Cola не розкриває дані про продажі окремих смаків, компанія підтвердила припинення виробництва не лише "Пряного", але й Cherry Vanilla та Diet Coke зі Splenda. 

Наразі Coca-Cola продовжує адаптуватися до змін споживчих уподобань, розширюючи лінійку води Topo Chico та бренд BodyArmor, реагуючи на тенденцію переходу від солодких газованих напоїв до газованої води та напоїв для гідратації.

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулого року Національне агентство з питань запобігання корупції внесло провідні харчові корпорації PepsiCo та Mars до переліку міжнародних спонсорів війни. 

Головне