США збільшили фінансування за програмою закупівлі зброї на 1,5 млрд гривень

США збільшили фінансування за програмою закупівлі зброї на 1,5 млрд гривень

США збільшили суму допомоги за програмою закупівлі зброї для України — з $12 млрд до $13,5 млрд. Решту програм — залишили без змін.

Про це повідомила народна депутатка України Олександра Устінова у Facebook.

Вона розглянула бюджетний запит від Комітету видатків США та висловила позитивне враження від зростання фінансування для підтримки України.

За її словами, основна програма закупівлі зброї від США для України (USAI) отримала збільшення фінансування з 12 млрд до 13,5 млрд. Бюджетна підтримка в цілому залишилась на рівні 11,8 млрд. Крім того, збільшилось фінансування інших програм, таких як Foreign Military Financing (FMF) на 1,7 млрд та програма PDA на 7,8 млрд, яка включає вигрібання американських стоків зброї.

Устінова підкреслила, що це позитивне рішення також дозволить підтримати промислову базу, бізнес і забезпечити нові робочі місця в США. Нардеп висловила надію, що рішення буде прийнято в обох палатах після президентських перегонів.

photo_2023-12-06_00-34-45.jpg (121 KB)

Нагадаємо, The Hill посилаючись на документ пише, що демократи в Сенаті США внесли законопроект з національної безпеки на суму приблизно 111 мільярдів доларів.

В рамках цього пакету передбачено надання допомоги Україні та Ізраїлю, а також заходи для захисту південного кордону з Мексикою. У законопроекті на підтримку України виділено понад 15 мільярдів доларів, охоплюючи такі напрямки, як "військова підготовка, обмін розвідданими" і "посилення присутності в зоні відповідальності Європейського командування". Крім того, в законопроєкті передбачено 10,6 мільярдів доларів на допомогу Ізраїлю, включаючи 4 мільярди на протиракетну оборону і 1,2 мільярди для прискорення розробки системи протиракетної оборони "Залізний промінь".

Як інформував "Ми-Україна" раніше, ЗСУ знищили ще 1270 окупантів, 40 ББМ та літак за добу.

Головне