США продовжать "закручувати гайки" російському ЗПГ, - Держдеп

США продовжать

Сполучені Штати продовжать посилювати обмежень на експорт російського зрідженого природного газу, щоб скоротити фінансові можливості Кремля для ведення війни в Україні. На цьому наголосив помічник держсекретаря США з енергетичних питань Джеффрі Паєтт в інтерв'ю Bloomberg. 

"Наша мета щодо росії проста: скоротити її прибутки від нафти та газу", - заявив він.

Посадовець додав, що Білий дім налаштований рішуче і продовжуватиме посилювати тиск на російський енергосектор.

Так, торік США ввели санкції проти нового російського заводу "Арктик СПГ-2", після чого додатково запровадили проти суден, які почали транспортувати з нього енергоносій. На сьогодні, завдяки цим діям, ще жоден танкер з газом цього заводу досі не розвантажився в іноземних портах.

Водночас інші російські ЗПГ-потужності, серед яких - "Ямал" та "Портовая", продовжують постачати газ до Європи та Азії. Адміністрація Джо Байдена поки що утримується від санкцій проти них, адже це може вдарити по глобальних поставках та підняи ціну на ресурс.

"Наша політика працює. Я не можу міркувати про майбутні санкції,  але можу сказати, що ми дуже, дуже уважно стежимо за тим, куди прямують санкційні російські вантажі, і ви можете бути впевнені, що адміністрація Байдена продовжить посилювати заходи щодо експорту російського ЗПГ", - наголосив Паєтт.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ціни на газ в Європі пішли вгору на тлі подій на Близькому Сході.

Головне