США нададуть Україні понад $10 млрд фінансової допомоги

США нададуть Україні понад $10 млрд фінансової допомоги

Сполучені Штати Америки ухвалили рішення про надання Україні понад 10 млрд доларів фінансової допомоги.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен. За його словами, український уряд може продовжувати задовольняти нагальні потреби своїх громадян, включаючи охорону здоров'я, освіту та служби екстреної допомоги.

"Сьогодні за погодженням з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та Міністерством фінансів ми оголошуємо про допомогу на суму понад 10 млрд доларів, включаючи бюджетну підтримку уряду України та додаткову енергетичну допомогу для підтримки українців, які постраждали від атак росії", - йдеться в повідомленні.

За словами Блінкена, економічна допомога США допомогла згуртувати інших міжнародних донорів, включаючи зобов'язання Європейської комісії, Японії, Канади та Великої Британії до 2023 року.

"Оскільки росія продовжує свої безжальні атаки на українську цивільну та критично важливу енергетичну інфраструктуру, ми також працюємо з Конгресом над наданням додаткової енергетичної допомоги Україні в розмірі 250 млн доларів. Вони дозволять нам задовольнити нагальні потреби, включаючи критично важливе обладнання для електромереж", - додав держсекретар США.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Канада оголосила про надання Україні додаткової допомоги у сфері безпеки на 32 млн доларів. У канадський пакет допомоги входять 7,5 млн доларів на розмінування, понад 13 млн доларів на зусилля щодо забезпечення підзвітності, у тому числі на боротьбу із сексуальним насильством в умовах війни. Також входять понад 12 млн доларів на протидію хімічним, біологічним, радіологічним та ядерним загрозам.

Головне