Шмигаль розповів, скільки Україна витрачає в рік на війну та підтримку ЗСУ

Шмигаль розповів, скільки Україна витрачає в рік на війну та підтримку ЗСУ

Україна витрачає за рік на підтримку Збройних Сил та протистояння росії у війні близько 2 трильйонів гривень. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час конференції послів України.

"Фактично підтримка Збройних Сил та війна коштує Україні близько 2 трильйонів гривень. Це більше, ніж дохідна частина бюджету мирного часу", - повідомив Шмигаль

Також він додав, що до повномасштабного вторгнення дохідна частина бюджету України сягала 1,3 трильйона гривень. Наразі фінансово нашій державі суттєво допомагають партнери, надаючи гранти та кредити.

"Ми втратили близько 30% нашої економіки та підприємств. Ми втратили 3,5 млн робочих місць. У перший рік війни втратили 29, 5% нашого ВВП. Це менше, ніж очікувалося. Бізнес адаптувався і продовжує адаптовуватися. Цього року ми очікуємо навіть незначного зростання порівняно з минулим роком", - заявив голова українського уряду.

Разом з тим Шмигаль заявив про збільшення золотовалютних резервів України до історичного максимуму за весь час незалежності нашої держави.

"39 млрд гривень сьогодні у Національному банку на залишках. Ми цього року знизили рівень інфляції до 12,8% у річному вимірі", - додав Шмигаль.

Як повідомляли "Ми-Україна", українська банківська система прибуткова і стійка, її функціонування є безперебійним, заявив голова НБУ Андрій Пишний.

Головне