Шмигаль у США обговорив залучення американських інвестицій в Україну

Шмигаль у США обговорив залучення американських інвестицій в Україну

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у ході офіційного візиту до Сполучених Штатів Америки обговорив зі спецпредставницею з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер залучення американських інвестицій у нашу країну. 

Очільник українського уряду наголосив, що США мають стати одним з ключових партнерів України у сфері оборони та економіки.

"Маємо багато перспективних проєктів. Експорто-імпортний банк США надає 3 млрд доларів для фінансування контрактів і проєктів в Україні. 

Розповів про найбільш перспективні сфери: енергетика, аграрна галузь, ОПК, видобуток і переробка критичної сировини, а також ІТ", - зазначив Шмигаль.

Водночас він повідомив, що запропонував американським партнерам створити Наглядову раду для Урядового офісу із залучення та підтримки інвестицій Ukraine Invest. 

"Туди увійдуть керівники американських компаній. Це дозволить покращити нашу співпрацю, залучити нові американські інвестиції на наш ринок та сприятиме операційній роботі американських компаній в Україні на щоденній основі. 

Посилюємо нашу економічну стійкість для перемоги та відновлення", - наголосив глава Кабінету Міністрів.

Як повідомляли "Ми-Україна", бюджет України вже цього року отримає перші мільярди від заморожених активів рф.

Головне