Росіяни повністю зруйнували Зміївську ТЕС на Харківщині

Росіяни повністю зруйнували Зміївську ТЕС на Харківщині

Армія російської федерації повністю знищила Зміївську теплоелектростанцію в Харківській області в результаті масштабного ракетного удару 22 березня.

Цю інформацію оголосили у ПАТ "Центренерго".

Внаслідок удару були зруйновані всі блоки теплоелектростанції, а також пошкоджено допоміжне обладнання. Ступінь руйнації різний, від повного до значного.

Наразі на підприємстві ведеться розбір завалів, і доступ до більшої частини обладнання відсутній. Тому немає можливості більш точно оцінити масштаб пошкоджень, точних цифр щодо суми, необхідної на відновлення, а також немає прогнозів щодо часу ремонтів.

Міністр енергетики України Герман Галущенко, який відвідав руїни Зміївської ТЕС, під час свого візиту обіцяв підтримувати відновлення електростанції.

"Будемо допомагати через донорів. Гроші є. Є відповідний фонд підтримки енергетики. Він працює. Тому всі готові допомагати", - сказав він.

Голова наглядової ради "Центренерго" Андрій Гота зазначив, що команда, яка вже успішно піднімала Зміївську ТЕС з нуля після попередніх обстрілів та забезпечила успішне пройдення опалювального сезону, готова прийняти нові виклики.

Нагадаємо, попри масовану атаку рф минулої ночі на енергетику та прильоти по ТЕС та ГЕС енергетична система функціонує в штатному режимі. Дефіциту потужності в мережі не очікується.

Диспетчерський центр "Укренерго" вимушений застосувати графіки аварійних відключень на період вечірнього максимуму споживання також у Сумській, Полтавській та Донецькій областях. Аварійні відключення вже застосовані у Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській областях.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Полтавщині дрони рф влучили в інфраструктурний обʼєкт.

Головне