росія просить учасників саміту БРІКС привозити з собою долари та євро

росія просить учасників саміту БРІКС привозити з собою долари та євро

Організатори саміту БРІКС попередили іноземних гостей про неможливість використання міжнародних банківських карток у рф та порадили натомість брати з собою долари або євро. Про це пише Bloomberg. 

На сайті заходу вказано, що картки Mastercard та Visa, випущені за кордоном, на території росії не працюють. Картки UnionPay приймаються, але з певними обмеженнями.

З огляду на російські реалії учасникам саміту БРІКС радять привозити з собою долари та євро, бо це єдині валюти, які можна вільно обміняти на рублі в банках рф. Також їм пропонують оформити російську картку "Мір" і навіть детально пояснюють, як це зробити в аеропорту Казані.

Видання наголошує, для Кремля ця ситуація є доволі "незручною", особливо на тлі попередніх регулярних заяв про "токсичність" західних валют та переходу на "дружній" юань.

Російська спроба створити власну платіжну систему "Мір" як альтернативу західним картками також виявилась не надто успішною. Навіть деякі союзники Москви відмовилися від цих карток після того, як США запровадили проти них санкції.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в російській Казані 22 жовтня розпочався саміт БРІКС. В рф очікують, що захід відвідають делегати 36 держав та шести міжнародних організацій. На саміт вирішив їхати і генсек ООН Антоніу Гутерреш. Українське МЗС на це його рішення вже відреагувало. Низка лідерів відмовились від участі, зокрема президенти Сербії, Куби,  Бразилії та Індонезії, а також фактичний правитель Саудівської Аравії. 

Головне