рф втратила 30% нафтових прибутків у січні

рф втратила 30% нафтових прибутків у січні

рф втратила 30% нафтових прибутків у січні або близько восьми мільярдів доларів внаслідок запровадження західними країнами обмеження цін на російську нафту.

Про це повідомив голова Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіх Біроль, передає Reuters.

На його думку, обмеження цін на російську нафту на рівні 60 доларів за барель досягло своїх цілей як для зменшення доходів росії від експорту нафти і газу, так і для стабілізації нафтових ринків.

Доходи рф, ймовірно, впали майже на 30% у січні, або приблизно на вісім млрд доларів, порівняно з минулим роком.

Нагадаємо, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн після саміту Україна-ЄС заявила, що обсяг обмежень в рамках десятого пакету санкцій проти російської федерації складе 10 млрд євро.

За її словами, запровадити новий пакет санкцій з обмеженнями в 10 млрд євро проти росії країни-учасниці планують до 24 лютого. Таким чином вони орієнтуються на річницю повномасштабної війни.

За словами фон дер Ляєн журналістам, десятий пакет буде зосереджений на технологіях. Мова йде про ті, які не мають бути використані російською військовою машиною для участі у повномасштабній війні проти України.

Після саміту вона сказала, що Брюссель дивиться детальніше в складові, які були знайдені, наприклад у безпілотниках. Урсула фон дер Ляєн також додала, що потрібно переконатися, щоб у росії не було доступу до цих технологій або постачання з Ірану, яке також відстежується Заходом. Таким чином пакет буде мати певну низку пропозицій, щоб протидіяти будь-яким обходам санкцій, посилюючи при цьому тиск на російську федерацію.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Зеленський підписав закон про скасування податкових пільг гральному бізнесу.

Головне