рф атакувала енергетичну інфраструктуру у чотирьох областях: в Міненерго розкрили подробиці

рф атакувала енергетичну інфраструктуру у чотирьох областях: в Міненерго розкрили подробиці

У ніч на 11 квітня російські окупанти обстріляли об'єкти критичної інфраструктури в чотирьох регіонах України, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко. Внаслідок цього було завдано серйозних пошкоджень обладнанню.

"Ворог знову атакує нашу енергетичну інфраструктуру! Атаковані об’єкти генерації та системи передачі у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях", - сказав міністр.

Він додав, що енергетики вже працюють над відновленням наслідків.

Водночас у ДТЕК повідомили, що дві теплоелектростанції компанії були атаковані росією, що призвело до серйозних пошкоджень обладнання підприємств.

"Після завершення атаки енергетики оперативно розпочали виправлення наслідків та відновлення роботи обладнання. Попередня інформація не вказує на постраждалих", - додали в ДТЕК.

Нагадаємо, російська федерація завдала масованого ракетного удару по Україні в ніч на 11 квітня. Під прицілом ворога були об’єкти енергетики. Частину бойових завдань вдалось відпрацювали, втім не обійшлося без влучань. "Прильоти" прийшлися по відкритій території. Їх наслідки наразі з’ясовуються.

Як відомо, росія атакувала кількома типами ракет. Також окупанти запустили по Україні "Кинджали".

В деяких областях України прогриміли вибухи. Зокрема, було зафіксовано щонайменше 10 ударів по критичній інфраструктурі Харкова та його області. Також рф здійснила запуски "Кинджалів" у напрямку західних регіонів.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Польща піднімала у небо винищувачі через нічну атаку рф.

Головне