Reuters дізнався, чому Raiffeisen відкладає свій вихід з росії

Reuters дізнався, чому Raiffeisen відкладає свій вихід з росії

Raiffeisen Bank International відклав вихід з рф. Як вдалось дізнатися Reuters від власних джерел, на цьому наполягає влада Австрії, яка прагне зберегти свої відносини з Москвою.

Згідно з попередніми планами компанії, RBI збиралася виокремити російську "дочку" зі свого складу до вересня 2023 року.

Окрім того, співрозмовники видання розповіли, що Австрія та RBI, які також перебувають у центрі розслідування США щодо своїх російських зв'язків, чинять опір цьому, сподіваючись, що війна рф в Україні незабаром закінчиться.

Хоча австрійська влада регулярно робить публічні заяви про підтримку України, низка місцевих чиновників, які поговорили з Reuters, заявили, що вона не хоче повністю розривати зв'язки з рф.

Інші джерела повідомили, що Raiffeisen ще не подавав регуляторам з Європейського центрального банку (ЄЦБ) документів щодо своїх планів. Цей факт "робить виокремлення до вересня малоймовірним".

До того ж журналісти дізнались, що російська влада дала ясно зрозуміти RBI (у якого на території рф є близько 2 600 корпоративних клієнтів, 4 мільйони власників місцевих рахунків і 10 000 співробітників), що вони хочуть, щоб банк залишився. Це дає змогу Кремлю здійснювати міжнародні платежі.

Більше про те, чому міжнародні компанії Auchan та Raiffeisen Bank далі працюють у росії пояснив у блозі для "Ми-Україна" інвестиційний банкір Сергій Фурса.

Як писав "Ми-Україна" раніше, проросійський блогер Анатолій Шарій отримав нову підозру від Служби безпеки України. Він допомагав ФСБ робити постановочні відео з допитів українських полонених.

Головне