Репутація Орбана відлякує європейський бізнес від співпраці з угорськими компаніями, – Bloomberg

Репутація Орбана відлякує європейський бізнес від співпраці з угорськими компаніями, – Bloomberg

Іспанський уряд відхилив пропозицію угорської компанії Ganz-Mavag Europe Zrt. щодо придбання місцевого виробника поїздів Talgo. Рішення було продиктовано "загрозою стратегічним інтересам та нацбезпеці", пише Bloomberg.

"Ganz-Mavag належить приватному інвестиційному фонду, керованому державною нафтовою компанією Mol Nyrt. , керівництво якої пов'язане із прем'єр-міністром Віктором Орбаном", - вказано у тексті.
 
Угорська сторона запропонувала 619 мільйонів євро за іспанську фірму. Однак уряд Мадрида заявив про "непереборні ризики" для громадського порядку, пов'язані з цією угодою.

Видання наголошує на тому, що цей випадок демонструє, як політична репутація Орбана впливає на бізнес-відносини в ЄС. Угорський прем'єр звинувачується у просуванні кумівства та корупції, а також відкрито виступає проти допомоги ЄС Україні.

Як відомо, Іспанія застосувала виняткові правила, введені після пандемії COVID-19, які дозволяють блокувати поглинання місцевих компаній іноземними фірмами з ЄС. Ці правила мають закінчитися до кінця року для відповідності нормам ЄС.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 24 серпня США ввели санкції проти двох угорських компаній через їхню співпрацю з рф - одна з них причетна до зміцнення російського енергетичного сектора, а інша постачає обладнання для військової промисловості країни-агресорки.  Гостра реакція Будапешта на дипломатичному рівні на цей крок свідчить про те, що ціль для санкцій була обрана влучно, наголосив уповноважений президента України з питань санкційної політики Владислав Власюк. 

Головне