Рекордне споживання електроенергії: українців просять зменшити використання кондиціонерів

Рекордне споживання електроенергії: українців просять зменшити використання кондиціонерів

НЕК "Укренерго" зафіксувало найвище споживання електроенергії за першу половину літа 6 липня о 16:00. Українців попросили зменшити використання кондиціонерів та потужних приладів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії у Telegram-каналі. Як зазначається, був зафіксований рівень споживання в енергосистемі на 7% вище, ніж у найспекотніший день літа 2022 року. Це також на 14% більше, ніж у минулий четвер, 29 червня.

"Для розуміння таке зростання дорівнює виробничій потужності майже двох атомних енергоблоків", - пояснили в Укренерго.

Причиною для суттєвого зростання споживання є, по-перше, активне використання кондиціонерів.

"Якщо минулого літа такі піки споживання для енергосистеми не були занадто складним завданням, то зараз різке збільшення навантаження суттєво ускладнює її роботу. Адже енергосистема все ще відновлюється після масованих терористичних атак росіян", - розповіли в енергетичній компанії.

Водночас тривають масштабні ремонтні роботи на електростанціях та в мережі. Через це в роботі менше енергоблоків та основного обладнання високовольтної інфраструктури.

Для цього з 16:00 до 23:00 українців закликають зменшити використання кондиціонерів та потужних електроприладів. Також просять не вмикати їх одночасно та перенести енергоємне споживання на інші години доби.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, майже в усіх регіонах України в п’ятницю, 30 червня,  прогнозували дощі з грозами. Також місцями можливі штормові пориви вітру до 15-20 м/с. Вітер буде північно-західного напрямку. За словами синоптика Наталки Діденко, на сході, півночі та північному сході України, а також в західних областях очікуються грозові дощі. У центральній частині та на півдні країни протягом дня не передбачається значних опадів, ймовірно, вони будуть хіба що ввечері.

Головне