Прибутковість майнінгу біткоїна досягла історичного мінімуму в серпні, - JPMorgan

Прибутковість майнінгу біткоїна досягла історичного мінімуму в серпні, - JPMorgan

Світ криптовалют переживає парадоксальну ситуацію: попри рекордну частку американських майнерів у загальному хешрейті мережі біткоїна, прибутковість майнінгу досягла історичного мінімуму. Про це свідчить нещодавній звіт аналітиків JPMorgan, пише СoinDesk.

За даними звіту, хешрейт мережі біткоїна, що вимірює загальну обчислювальну потужність, зріс приблизно на 1% за перші два тижні серпня, досягнувши середнього значення 621 ексахеш за секунду (EH/s). Проте, цей показник все ще на 30 EH/s нижчий за рівень до халвінгу.

Аналітики JPMorgan Реджинальд Сміт і Чарльз Пірс зазначають, що зростання хешрейту в поєднанні з 5-відсотковим падінням ціни біткоїна після халвінгу суттєво вплинуло на прибутковість майнінгу.

"Хешрейт - ключовий показник прибутковості майнінгу - зараз приблизно на 30% нижчий за рівень грудня 2022 року і на 40% нижчий за показники до халвінгу", - йдеться у звіті.

Попри ці труднощі, американські майнери продовжують зміцнювати свої позиції. Їхня частка у світовому хешрейті біткоїна зростає четвертий місяць поспіль, сягнувши рекордних 26% від загального обсягу мережі. Водночас загальна ринкова капіталізація 14 майнінгових компаній, що котируються на біржі США і відстежуються JPMorgan, впала на 18% з кінця липня.

Аналітики припускають, що ці події можуть уповільнити зростання хешрейту мережі в найближчій перспективі, оскільки майнери борються зі зменшенням прибутковості та триваючою волатильністю ринку. Тим не менш, біткоїн залишається на 35% вище з початку року і на 104% вище в річному обчисленні, що дає деякі позитивні перспективи для сектора.

Станом на 14:30, за даними CoinMarketCap, вартість Bitcoin становить понад 59 100 доларів за один. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, 29 липня ціна біткоїна досягла свого шеститижневого максимуму, піднявшись до 69 745 доларів. Найвищого показника з 12 червня 2024 року криптовалюті вдалось досягти завдяки Трампу.

Головне