Португалія виділить Україні €440 млн допомоги на 2024-2025 роки

Португалія виділить Україні €440 млн допомоги на 2024-2025 роки

Португальська допомога Україні цього року перевищить 220 мільйонів євро, і така ж сума буде виділена в 2025 році.

Про це заявив прем'єр-міністр Португалії Луїс Монтенегро напередодні саміту НАТО, передає JN.

В рамках зусиль союзників Альянсу з інвестування в безпеку та оборону, Монтенегро зазначив, що планується значний фінансовий внесок у міжнародну коаліцію для військової, гуманітарної, політичної та економічної підтримки України.

“Цього року ми плануємо надати допомогу на суму понад 220 млн євро, і така ж підтримка буде надана наступного року. Все це в рамках остаточного врегулювання, яке буде затверджено на цьому саміті”, – заявив Монтенегро.

Португальський прем’єр також повідомив, що на саміті НАТО у Вашингтоні він представить план, за яким Португалія досягне інвестицій у безпеку та оборону на рівні 2% валового внутрішнього продукту до 2029 року.

“Ми взяли на себе зобов’язання, закріплене в офіційному листі, який я надіслав генеральному секретарю НАТО, що досягнення 2% наших витрат на оборону буде здійснено на рік раніше, ніж планувалося, у 2029 році”, – підкреслив Монтенегро.

Нагадаємо, на Саміті НАТО глава уряду Нової Зеландії Крістофер Лаксон анонсував новий пакет підтримки для України. Згідно з заявою, країна надасть допомогу на суму 16 мільйонів новозеландських доларів, що еквівалентно 9,8 мільйонам доларів США. Ця допомога включатиме як військову, так і гуманітарну складову.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, українці та бізнес зібрали майже 300 млн гривень на відновлення лікарні "Охматдит".

Головне