П'ятий транш від МВФ: куди підуть передані Україні $2,2 млрд фінансування

П'ятий транш від МВФ: куди підуть передані Україні $2,2 млрд фінансування

Україна отримала черговий транш від Міжнародного валютного фонду, вже п'ятий за рахунком. Йдеться про суму у 2,2 мільярда доларів, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Ця сума є частиною масштабної програми розширеного фінансування (Extended Fund Facility, EFF), сукупний обсяг якої складає 16 мільярдів доларів.

Прем'єр зауважив, що цей транш став результатом безпрецедентної події у відносинах України з Фондом. 

"Для їх отримання Україна виконала важливу домашню роботу та успішно пройшла четвертий перегляд програми — вперше у наших двосторонніх відносинах з МВФ", - зазначив він.

Отримані кошти уряд планує спрямувати на фінансування найважливіших бюджетних видатків, включаючи соціальні допомоги та заробітні плати працівникам медичної та освітньої сфер.

Шмигаль висловив вдячність голові МВФ Крісталіні Георгієвій та її команді за постійну та надійну підтримку України.

Нагадаємо, наприкінці червня Рада директорів Міжнародного валютного фонду схвалила четвертий перегляд механізму розширеного фінансування для України. Із траншем у 2,2 млрд доларів загальний обсяг виплат в рамках програми сягнув вже близько 7,6 млрд доларів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, українське Мінрозвитку громад та територій та Міністерство транспорту Норвегії досягли домовленості про продовження режиму безвізових вантажних перевезень між країнами до 30 вересня 2024 року.

 

 

Головне