Підтримка аграріїв: ДАР відкриває прийом заявок на субсидії

Підтримка аграріїв: ДАР відкриває прийом заявок на субсидії

Державний аграрний реєстр (ДАР) відзавтра - з 25 червня - розпочинає прийом заявок від українських аграріїв на отримання бюджетних субсидій за трьома ключовими напрямами. Про це інформує Міністерство аграрної політики та продовольства.

Основні положення ініціативи:

  • Субсидія на обробку земель. З 10:00 25 червня аграрії, які мають у власності або користуванні до 120 га сільськогосподарських земель, зможуть подати заявку на отримання 4000 грн на кожен гектар оброблюваних угідь.
  • Дотації на утримання худоби: З 27 червня о 10:00 розпочнеться прийом заявок на спеціальні бюджетні дотації для утримання корів, кіз та овець. Передбачається виплата 7000 грн на кожну корову для господарств, що мають від трьох до 100 голів, та 2000 грн на кожну голову для власників маточного поголів'я кіз або овець (від п'яти до 500 голів).
  • Географічні обмеження. Програма доступна для аграріїв з усіх областей України, за винятком ТОТ та зон активних бойових дій.

Як зазначили в Мінагро, прийом заявок триватиме до вичерпання затвердженого обсягу бюджетних коштів.

"Підтримка надається відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 16.08.2022 № 918", - уточнили у відомстві.

Як писав "Ми-Україна" раніше, цього місяця стало відомо, що працівники агросектору отримають бронювання від мобілізації на рік

Головне