Передвиборча кампанія Гарріс зібрала мільярд доларів за три місяці, Трамп - менше за весь рік

Передвиборча кампанія Гарріс зібрала мільярд доларів за три місяці, Трамп - менше за весь рік

Президентська кампанія віцепрезидентки Камали Гарріс разом з партійними комітетами зібрала понад 1 мільярд доларів з кінця липня, коли вона офіційно вступила в боротьбу за Білий дім. Відповідні дані наводять NBC News та The New York Times.

Цей фінансовий успіх перевершує показники її опонента з Республіканської партії Дональда Трампа та його партійних комітетів за весь 2024 рік, попри те, що колишній президент оголосив про старт кампанії ще у листопаді 2022 року.

Команда Гарріс утримується від публічного оголошення цієї суми. NYT повідомляє, що це рішення пов'язане з "побоюваннями, що хвастощі потоком пожертвувань можуть знизити інтерес спонсорів в останні тижні гонки".

Минулого місяця стало відомо, що лише за серпень кампанія Гарріс зібрала 361 мільйон доларів, що майже втричі перевищує 130 мільйонів, зібраних Трампом за той самий період.

"Висування кандидатури віцепрезиденки створило історичну, широку та різноманітну коаліцію - з тим ентузіазмом, енергією та наполегливістю, які допомагають перемагати на виборах у складних умовах", - прокоментувала Джулі Чавес Родрігес, керівниця передвиборчої кампанії Гарріс.

До виборів президента у США залишається чотири тижні. Ситуація залишається напруженою з можливістю несподіваних результатів. У більшості опитувань у спірних штатах Трамп і Гарріс йдуть пліч-о-пліч. Водночас національні опитування показують невелику перевагу Гарріс над Трампом, а її рейтинги з ключових питань, зокрема економіки, покращилися за останні тижні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обама вступає в гру: експрезидент розпочинає турне на підтримку Гарріс

Як писав "Ми-Україна" раніше, Камала Гарріс заявила, що не проводила б переговорів з Путіним без України.

Головне