Норвегія виділить $6,4 млн на гуманітарну допомогу для України та Молдови

Норвегія виділить $6,4 млн на гуманітарну допомогу для України та Молдови

Міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде відвідав Одесу та Кишинів, де анонсував виділення додаткових 70 мільйонів норвезьких крон (6,4 млн доларів) на гуманітарну допомогу Молдові та українським біженцям.

Про це йдеться у дописі глави МЗС Норвегії у соцмережі та офіційному повідомленні уряду.

Еспен Барт Ейде побував у Одесі, де мер Олег Кіпер показав йому житловий будинок, повністю зруйнований безпілотником іранського виробництва Shaheed під час російської атаки. Унаслідок цього загинули 12 людей, включаючи немовля. Норвегія підтримує відбудову в Україні за допомогою Програми підтримки Нансена, підкреслив Ейде.

Після візиту в Одесу міністр відвідав Кишинів, де наголосив на необхідності підтримки близько 100 тисяч українських біженців, а також молдовських сімей, які їх приймають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дефіцит пального в Україні: реальна загроза чи міф

Гуманітарна допомога Норвегії призначена як для надання допомоги в гострій фазі, так і для того, щоб допомогти українським біженцям і молдаванам, які стикаються з економічними труднощами, забезпечити їхнє майбутнє процвітання. Цивільна підтримка Норвегії також буде використана для зміцнення молдовської державності та розвитку ефективних, міцних соціальних інститутів у довгостроковій перспективі.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, двом мешканцям Херсонської області оголосили підозру у колабораційній діяльності, оскільки вони обійняли посади в окупаційних органах влади у Херсоні та Каховському районі.

Головне