Німеччина планує щороку виділяти €5 млрд на допомогу Україні, - міністр

Німеччина планує щороку виділяти €5 млрд на допомогу Україні, - міністр

Німеччина планує щороку виділяти по 5 мільярдів євро на допомогу Україні. Це стосується і постачання зброї.

Про це заявив міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер за підсумками пресконференції міністрів у Києві, передає "Укрінформ".

Під час свого візиту до Києва він розповів, що у Німеччині вже розробили програму для щорічного фінансування допомоги Україні. Але для того, щоб вона набула чинності, таку ініціативу ще має затвердити німецький парламент.

За його словами, Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну "стільки, скільки потрібно". За його словами, ФРН уже надала Україні 22 млрд євро фінансової підтримки, з них 12 млрд євро військової допомоги.

Також німецький чиновник підписав зі своїм українським колегою Сергієм Марченком декларацію про наміри посилити співпрацю між країнами.

Нагадаємо, 14 серпня до Києва прибув міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер. Це його перший візит до України з початку повномасштабного російського вторгнення в країну.

“Ми стоїмо поруч із Україною, пліч-о-пліч. Сьогодні також будемо дивитися в майбутнє. Ми хочемо конкретно обговорити, як Федеральне міністерство фінансів може підтримати українську сторону”, – заявив Лінднер на початку візиту.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, біля Британії перехопили два військових літаки рф.

Головне