Нідерланди виділять €271 млн на великокаліберні артснаряди для України

Нідерланди виділять €271 млн на великокаліберні артснаряди для України

Нідерланди планують збільшити обсяги постачання артилерійських снарядів великого калібру для України, тому виділили на це додаткові 271 мільйон євро.

Про це повідомив прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф у X (колишній Twitter)

За його словами, Нідерланди, Данія та Чехія твердо налаштовані підтримувати Україну в боротьбі проти російської агресії, тому рік тому розпочали спільну ініціативу з постачання боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна і Чехія спільно вироблятимуть артилерійські снаряди калібру 155 мм

"Рік тому ми розпочали ініціативу з постачання боєприпасів, і сьогодні ми робимо хороший наступний крок. Поставлятимемо більше артилерійських боєприпасів великого калібру. Нідерланди виділять 271 мільйон євро на артилерійські снаряди. Цим ми допоможемо Україні з поставками боєприпасів у 2025 році та заохотимо європейську оборонну промисловість до подальшого розширення масштабів", - заявив Схооф.

Нагадаємо, Норвегія виділить пакет допомоги на 250 млн євро для відновлення зруйнованих енергооб’єктів та розбудови сучасної енергетичної інфраструктури.

Перед цим стало відомо, що Велика Британія оголосила про новий пакет санкцій проти тіньового флоту російських нафтових танкерів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Норвегія передасть Україні шість винищувачів F-16 найближчим часом. 

Головне