НАТО працює над 5-річним пакетом військової допомоги для України на суму до $100 млрд

НАТО працює над 5-річним пакетом військової допомоги для України на суму до $100 млрд

НАТО розглядає можливість створення п'ятирічного пакета допомоги для України на суму до 100 мільярдів доларів, який буде діяти незалежно від можливих політичних змін на Заході, включаючи можливу перемогу Дональда Трампа на виборах у США.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на джерела.

Одне з джерел, ознайомлених із ситуацією, розповіло газеті про плани НАТО розробити такий пакет допомоги, що, як вони вважають, буде переходом через "Рубікон". У цьому плані альянс має координувати використання 100 млрд дол, які нададуть 32 країни-члени НАТО.

Згідно з цією ініціативою, НАТО отримає контроль над керівництвом контактною групою США з Україною та керуватиме постачанням летальної зброї до Києва. Пропозицію, яку відомо представив генсек НАТО Єнс Столтенберг, обговорять на зустрічі глав МЗС НАТО в Брюсселі цього тижня.

План Столтенберга передбачає значно скромнішу американську фінансову участь, ніж раніше планувалося. Відповідно до однієї з обговорюваних схем, США мають надати в загальний фонд НАТО лише $16 млрд.

Прихильники цієї ідеї вважають, що створення подібного фонду дозволить країнам НАТО представити конкретні результати саміту альянсу у Вашингтоні і надати підтримку Україні, не дивлячись на опозицію деяких країн-членів до її вступу в альянс.

Доєднуйтесь до збору, на БпЛА "Сич" для підрозділів ГУР МОУ:

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/35fgFkrftr

Номер картки банки:

5375 4112 1361 1622

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська нанесли удар по селу Новоосинове у Куп'янському районі Харківської області, що призвело до загибелі батька та його неповнолітнього сина.

Головне