Найбільший італійський банк закриває представництво в рф

Найбільший італійський банк закриває представництво в рф

Найбільший італійський банк Intesa Sanpaolo ухвалив рішення про те, що закриває своє представництво в Москві.

Про це повідомило інформаційне агентство Reuters. Як зазначається, італійський банк не зміг отримати схвалення на повний вихід через російські обмеження на продаж активів.

На початку вторгнення росії в Україну "Інтеза Росія" зі штатом близько 900 осіб обслуговувала лише корпоративних клієнтів через 27 філій.

При цьому італійська банківська група Intesa, яка є лідером на ринку банківських послуг в Італії та однією з найбільших банківських груп ЄС, базується в Турині. Вона має значну присутність у країнах Центральної та Східної Європи.

Крім того, банк є фінансовим конгломератом, який займається також страхуванням та управлінням активами. Він фінансує реставрацію витворів мистецтва та виставки у росії та Італії.

Раніше банківська група Intesa Sanpaolo вдвічі скоротила свої валові кредити в росії до 2,5 млрд євро. Банк також планує покинути ринок росії, але це питання перебуває на стадії розгляду.

Нагадаємо, правоохоронці викрили схему, завдяки якій російські бізнесмени, які ще донедавна були власниками одного з найбільших українських банків, хотіли вивести активи фінустанови за кордон. Слідство встановило, що власники банку почали шукати шляхи виведення активів одразу після 24 лютого.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, націоналізований “Сенс Банк” офіційно перейшов у власність держави. Такий крок сприятиме захисту інтересів вкладників банку і дасть змогу уникнути загроз для фінансової стабільності в Україні. 

Головне