Нафта дорожчає: ціни у світі реагують на події на Близькому Сході та рішення ФРС

Нафта дорожчає: ціни у світі реагують на події на Близькому Сході та рішення ФРС

Світові ціни на нафту показали помірне зростання в понеділок, 23 вересня, у відповідь на низку глобальних економічних та геополітичних чинників. Про це пише Reuters.

Коливання вартості нафти відбулось на тлі побоювання загострення конфлікту на Близькому Сході, зниження ставки ФРС США минулого тижня та перебоїв в постачанні через ураган "Франсін".

Станом на ранок, ф'ючерси на нафту марки Brent з постачанням у листопаді зросли на 0,19% до 74,63 дол. за барель. Американська нафта WTI з листопадовим постачанням подорожчала на 0,23% до 71,16 дол.

"Нафта, схоже, коливається в певному діапазоні, попри зростання цін на ризикові активи через значне зниження процентної ставки ФРС минулого тижня", - зауважив керівник досліджень в Onyx Capital Group Гаррі Чілінгуірян.

Експерти уважно стежать за публікацією індексів ділової активності (PMI) в Європі та США. Останні дані по єврозоні показали несподіване скорочення ділової активності, особливо в обробній промисловості.

"Раніше була деяка надія на те, що Китай, ймовірно, прийме додаткові заходи грошово-кредитного стимулювання, але останній індекс ділової активності в Європі змінив ринкові настрої з позитивних на негативні", - прокоментував аналітик UBS Джованні Стауново. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, ізраїльські військові розпочали масштабну хвилю авіаударів по підтримуваній Іраном "Хезболлі" в Лівані та прилеглих регіонах, що може вплинути на регіональні поставки нафти.

Головне