На відновлення енергосистеми: Кабмін виділив Харкову та області ще 2,5 млрд грн

На відновлення енергосистеми: Кабмін виділив Харкову та області ще 2,5 млрд грн

Кабінет Міністрів України на засіданні 13 червня погодив надання Харкову та області додаткових 2,5 млрд грн. Ці кошти будуть спрямовані на відновлення енергетичної інфраструктури регіону, яка зазнала значних пошкоджень внаслідок російської агресії.

Зокрема, виділені урядом гроші планується використати для встановлення когенераційних установок, блочно-модульних котелень та газових генераторів. Ці заходи мають на меті забезпечити жителів Харківщини світлом та теплом у зимовий період.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зауважив, що на центральному рівні продовжується активна робота з децентралізації енергосистеми. В основі цього плану лежать два ключові принципи:

  • Доступність енергетичного обладнання для людей, ОСББ, громад та бізнесу.
  • Спрощення процедур підключення та експлуатації цього обладнання.

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов висловив вдячність уряду за до області та підтримку наших людей.

"Ще +2,5 млрд грн отримає Харківська область на відновлення пошкодженої енергетичної інфраструктури та впровадження децентралізованої системи", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстрілів з С-300 та С-400 по Харківщині стало менше, – Синєгубов

Нагадаємо, країни-партнери "Групи семи" (G7+) анонсували додаткову допомогу енергетичному сектору України на суму понад один мільярд доларів після останніх атак рф. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, за підсумками доби 12 червня у Харківській області було зафіксовано 19 ударів керованими авіабомбами, не враховуючи обстріли зі ствольної та реактивної артилерії. 

 

Головне