МВФ зупинив діалог з росією: місію відкладено на невизначений термін

МВФ зупинив діалог з росією: місію відкладено на невизначений термін

Міжнародний валютний фонд відклав анонсовану консультаційну місію до росії на невизначений термін. Про це повідомив Алексєй Можин, директор російського представництва в МВФ, пише Reuters.

За його словами, керівництво Фонду повідомило російську сторону та раду директорів про відтермінування роботи місії, пояснивши це "технічною неготовністю місії до проведення консультацій".

Як відомо, Україна та її західні союзники виступали проти цієї місії, вважаючи, що вона могла б продемонструвати нормалізацію відносин з рф, попри триваючу війну в Україні.

Рішення про відкладення було прийняте в день, коли місія мала розпочати онлайн-консультації. Після цього планувався візит делегації МВФ до Москви для зустрічей з російськими офіційними особами.

Можин наголосив, що російська сторона "чудово обізнана" про позицію багатьох європейських країн щодо неприйнятності відновлення співпраці МВФ з росією.

Ця місія, якби відбулась, могла б стати першим офіційним візитом представників великої міжнародної фінансової організації до рф після початку повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Нагадаємо, раніше цього місяця місія МВФ завершила п'ятий перегляд програми "Механізм розширеного фінансування" (Extended Fund Facility, EFF) для України, досягнувши угоди на рівні персоналу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у липні МВФ змінив свого постійного представника в Україні.

Головне