Мінімальна зарплата в Україні: Мінфін дав відповідь, чи зросте у 2025 році

Мінімальна зарплата в Україні: Мінфін дав відповідь, чи зросте у 2025 році

Державний бюджет на 2025 рік не передбачає підвищення соціальних стандартів, включаючи мінімальну заробітну плату. Про це під час брифінгу 24 вересня розповів очільник Мінфіну Сергій Марченко.

Міністр пояснив, що це рішення пов'язане з економічними обмеженнями, з якими стикається країна.

"На нинішньому етапі, і це також було домовлено з нашими партнерами, у нас немає змоги підвищувати соціальні стандарти. У цьому році ми таку змогу мали, ми підвищили мінімальну заробітну плату на 19% – до 8000 гривень Ми вважаємо за можливе зберегти цей розмір на увесь наступний рік", - зауважив він.

За його словами: 

  • "мінімалка" залишиться на рівні 8000 гривень,
  • прожитковий мінімум також не зміниться - загальний: - 2920 грн; для працездатних осіб - 3028 грн; для осіб, які втратили працездатність - 2361 грн. 

Марченко підкреслив, що на даний момент немає причин для занепокоєння щодо недофінансування соціальної сфери в межах запланованого бюджету. Він також зазначив, що з початку широкомасштабного вторгнення уряд жодного разу не допустив затримок у виплаті пенсій та інших соціальних зобов'язань.

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулого тижня президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт №11417, який значно збільшує державний бюджет на 2023 рік. Згідно з документом, бюджет зросте на 500 мільярдів гривень, досягнувши безпрецедентної для України суми в 3,73 трильйона гривень.



Головне