Менше звільнень, більше найму: ситуація на ринку праці в Україні покращується, - Фурса

Менше звільнень, більше найму: ситуація на ринку праці в Україні покращується, - Фурса

Ринок праці в Україні пожвавлюється: вакансій стає більшає, кількість резюме меншає. Водночас поки триває повномасштабна війна нашій державі від безробіття позбавитися не вдасться.

Про це розповів інвестиційний банкір Сергій Фурса в ефірі "Ми-Україна".

"Покращується ситуація на ринку праці. Звісно, поки триватиме війна буде безробіття, але все одно ми бачимо покращення з точки зору пошуку персоналу, вже набагато менше бізнес планує звільняти людей, а деякі навіть збираються когось набирати”, - розповів він. 

За даними платформи Опендатабот, у квітні 2023 року число вакансій на Work.ua практично вийшло на довоєнний рівень — 82 400 тисяч пропозиції від роботодавців. Квітневий показник всього на на 2% менший, аніж був у 2021 році

Найбільше нових за минулий місяць вакансій з'явилось в наступних розділах: "Охорона, безпека", "Готельно-ресторанний бізнес, туризм" (+20%) та "Сфера обслуговування (+16%).

Водночас обсяги нових резюме у квітні обвалилась на 18,3%.

"Жінки все ще активніше за чоловіків шукають роботу: 122,2 тисячі резюме від жінок проти 98,8 тисячі резюме чоловіків. У квітні найбільше створювали або оновлювали резюме фахівці з досвідом 5+ років — 84,7 тисяч та без досвіду — 76,5 тисяч", - йдеться у повідомленні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни втратили близько двох рот особового складу вбитими та пораненими на Таврійському напрямку за минулу добу, 3 травня. Також було знищено 28 одиниць військової техніки, чотири склади з боєприпасами, два БПЛА, комплекс С-300 та багато іншого”

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.