Маск збагатів на понад $37 млрд за менш як тиждень: за рахунок чого

Маск збагатів на понад $37 млрд за менш як тиждень: за рахунок чого

Статки засновника Tesla та SpaceX Ілона Маска за підсумками останніх п'яти днів зросли одразу на 37,3 млрд доларів. Про це свідчать дані Bloomberg Billionaires Index. 

"Це його найбільший тижневий прибуток від березня 2022 року, незадовго до того, як він погодився купити Twitter Inc. за 44 мільярди доларів... З того часу його статки падали так само часто, як і збільшувалися після запаморочливого підйому в 2020 та 2021 роках", - пише видання.

Стрімкий стрибок відбувся на тлі злету вартості акції виробника електрокарів Tesla. Цінні папери, своєю чергою, пішли вгору після того, як компанія отримала принципове схвалення від Китаю на розгортання власної системи допомоги водієві на найбільшому авторинку світу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андроїди від Tesla: Маск анонсував продаж роботів-гуманоїдів Optimus

Окрім Tesla статки Маска поповнюються за рахунок його активів в SpaceX та X (раніше Twitter). Видання нагадує, що до квітневого ралі акції виробника електромобілів провели більшу частину року з дуже низькими показниками у фондовому індексі S&P 500 через неочікуване зниження рівня постачання автівок. Ринкова вартість соцмережі X обвалилась за два роки перебування під контролем Маска сукупно на 73%. Зі SpaceX ситуація виявилась кращою, вартість аерокосмічної компанії з середини 2022 року до кінця 2023 року виросла на понад 40%.
 
Американський бізнесмен перебуває у топ-трійці найбагатших людей світу. У рейтингу він поступається Бернару Арно (217 млрд доларів) та Джеффу Безосу (203 млрд доларів). Сукупні статки Маска станом на сьогодні складають 202 млрд доларів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями американський мільярдер Ілон Маск приїздив з візитом до Китаю.

Головне