Латвія затвердила новий пакет комплексної допомоги Україні на 2024 рік

Латвія затвердила новий пакет комплексної допомоги Україні на 2024 рік

3 квітня уряд Латвії затвердив новий пакет комплексної допомоги для України на 2024 рік на загальну суму майже 10 мільйонів євро. Ці кошти будуть спрямовані на відновлення та підтримку Збройних Сил України

Про це інформує пресслужба Верховної ради України.

Зазначається, що 5,3 мільйона євро будуть використані на відновлення інфраструктури в Україні, а решта суми - 4,3 мільйона євро - буде спрямована на підтримку української армії через Європейський фонд миру.

За словами заступниці голови Верховної ради Олени Кондратюк, урядовий план на 2024 рік передбачає реконструкцію соціальних інфраструктурних об'єктів в регіоні, психологічну підтримку жінок, цифровізацію, консультації з територіального планування та інтеграцію в Європейський союз.

У грудні 2023 року міністр закордонних справ Латвії Кріш'яніс Каріньш повідомив, що з початку повномасштабного вторгнення росії Латвія надала Україні допомогу на суму 595 мільйонів євро, що складає 0,85% від ВВП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На що вистачить нової мінімальної зарплати 8000 грн: валюта, житло, авто і продукти

Нагадаємо, НАТО розглядає можливість створення п'ятирічного пакета допомоги для України на суму до 100 мільярдів доларів, який буде діяти незалежно від можливих політичних змін на Заході, включаючи можливу перемогу Дональда Трампа на виборах у США.

Доєднуйтесь до збору, на БпЛА "Сич" для підрозділів ГУР МОУ:

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/35fgFkrftr

Номер картки банки:

5375 4112 1361 1622

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України та Національна поліція зупинили діяльність злочинної групи, яка виготовляла та розповсюджувала оптові партії наркотиків у Прикарпатті. 

Головне