Кількість осіб, які потребують субсидії, збільшиться орієнтовно до 20%, - Забуранна

Кількість осіб, які потребують субсидії, збільшиться орієнтовно до 20%, - Забуранна

Кількість осіб, які потребують субсидії після підвищення тарифів на електроенергію, збільшиться орієнтовно до 20%. Про це розповіла членкиня Комітету з питань бюджету Леся Забуранна в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"На сьогоднішній день в Україні 2,2 млн громадян отримують субсидії, ще 1,3 млн - отримують пільги. І дійсно в зв'язку з підвищенням тарифів на електроенергію знову ж таки буде перегляд. Тобто ті люди, які отримують і відповідно до вимог можуть їх отримувати, все залишається без змін. Ті категорії, у яких з'явиться потреба отримувати субсидії, зможуть податися до Пенсійного фонду. Зараз створюється спрощена процедура - можна подати як онлайн заявку, так і прийти у відповідні відділення. Держава передбачає збільшення видатків на субсидії для нових скажімо так апелянтів до субсидії", - зазначила Забуранна.

Вона також додала, що на цей рік передбачено 37 млрд грн на субсидії.

"Зараз, згідно з підрахунками, орієнтовно збільшиться кількість людей, які будуть претендувати, до 20%. Це приблизні розрахунки", - наголосила Леся Забуранна.

Раніше "Ми-Україна" писали про те, як реструктурувати борг за комуналку.

Головне