Кількість мільйонерів у світі сягнула небувалого в історії показника

Кількість мільйонерів у світі сягнула небувалого в історії показника

Число мільйонерів у світі досягло свого безпрецедентного рівня - понад 22 мільйони осіб. Це найвищий показник за всю історію спостережень, свідчать дані консалтингової компанії Capgemini. 

Як пише NDTV, кількість "заможних приватних осіб" (HNWI), які визначаються як люди з ліквідними активами на суму не менше 1 мільйона доларів, зросла на 5,1% минулого року, сягнувши 22,8 мільйона. Їхній сукупний капітал досяг 86,8 трильйонів доларів у 2023 році, що на 4,7% більше, ніж у попередньому році.

Ці показники є найвищими з моменту початку щорічного дослідження компанією Capgemini у 1997 році. Зростання статків мільйонерів відбувалося на тлі підйому фондових ринків. Зокрема, високотехнологічний індекс Nasdaq у Нью-Йорку злетів на 43% у 2023 році, а широкий індекс S&P 500 - на 24%. Паризький індекс CAC 40 зріс на 16%, а франкфуртський DAX - на 20%.

У 2022 році, в умовах макроекономічної невизначеності та геополітичної напруженості, кількість заможних людей та їхні статки скоротилися більш ніж на три відсотки. Падіння їхнього добробуту було найрізкішим за десятиліття через зниження курсів акцій.

Однак, як зазначається у звіті, 2023 рік приніс економічне зростання та покращення стану ключових інвестиційних секторів, що дозволило відновити втрачені позиції. Це свідчить про стійкість та здатність найбагатших верств населення швидко відновлювати свої статки навіть після значних потрясінь.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у травні у світі була зафіксована рекордна кількість надзаможних людей - кожен з них має по понад 100 млрд доларів.

Головне