Хорватський гігант розмінування DOK-ING відкрив офіс у Києві

Хорватський гігант розмінування DOK-ING відкрив офіс у Києві

Хорватський виробник машин для розмінування DOK-ING відкрив свій офіс в Україні. Про це повідомила очільниця Мінекономіки Юлія Свириденко. 

"В Україні нині працює 45 хорватських машин для розмінування DOK-ING, які допомогли очистити понад 1000 гектарів української землі. Я сподіваюся, що відкриття офісу в Києві буде початком ще тіснішої співпраці і наші сапери зможуть навчатися в Україні тому, як керувати та обслуговувати ці машини", - заявила міністерка.

Найбільшим користувачем техніки DOK-ING в Україні є Держслужба з надзвичайних ситуацій, яка має у своєму розпорядженні 10 легких машин MV-4 та 14 важких машин MV-10 для розмінування. Крім того, ці машини використовують Державна спеціальна служба транспорту, оператори гуманітарного розмінування та підрозділи ЗСУ.

Особливо важливим аспектом співпраці є локалізація виробництва в Україні. Вісім з 45 машин DOK-ING, що працюють в країні, виготовлені на українському заводі-партнері хорватської компанії. Українська компанія A3TECH здійснює великовузлове складання машин із частковою локалізацією, планується досягти 100% локалізації виробництва робочого органу до кінця року.

"Це водночас нові робочі місця та додаткові надходження до бюджету і підтримка економіки. Крім того, виготовлення обладнання в Україні скорочує час на доставку і полегшує логістику, коли потрібен ремонт", - наголосила Свириденко.

Машини DOK-ING, які керуються дистанційно на відстані до 1500 метрів, відзначаються високою стійкістю до вибухів різних типів мін та нерозірваних боєприпасів. Ця техніка відіграє ключову роль у прискоренні темпів розмінування територій України, сприяючи збереженню мільйонів життів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Світовому Банку підрахували, що повноцінне очищення українських земель від вибухонебезпечних предметів потребує 34,6 мільярдів доларів. При поточному рівні фінансування та використанні традиційних методів, повне розмінування може зайняти понад 100 років.

Головне