Кабмін виділив понад 140 млн грн на державну допомогу полоненим

Кабмін виділив понад 140 млн грн на державну допомогу полоненим

Кабінет міністрів виділив 140,3 мільйона гривень з резервного фонду держбюджету на фінансову допомогу особам, які повернулися з полону. Також гроші отримають родичі тих, хто перебуває у російському полоні.

Про це повідомляє прес-служба Мінреінтеграції у Telegram.

Передбачено 111,3 млн грн на надання щорічної державної грошової допомоги родинам політв’язнів, цивільних заручників і військовополонених. 

Вона виплачується у розмірі 100 000 гривень за кожен рік перебування таких осіб у місцях несвободи.

Також 29 мільйонів гривень будуть спрямовані на виплату по 100 тисяч гривень одноразової державної грошової допомоги звільненим із полону. Кошти на банківські рахунки зазначених осіб перераховуватиме Мінреінтеграції.

Нагадаємо, грошову допомогу у рамках програми “єВідновлення” вже отримали 1409 заявників. На їх рахунки нараховано понад 115 мільйонів гривень.

Загалом у межах програми українці подали майже 25 000 заяв на ремонт пошкоджених будинків.

Раніше у Мінвідновлення заявили, що органи місцевого самоврядування створили 510 комісій, темпи опрацювання заяв є недостатніми, зазначили в міністерстві.

“Укотре закликаю громади налагодити роботу комісій. Від їх ефективності залежить, як швидко люди зможуть повернутися до своїх будинків. Є гроші — урядом спрямовано 4,4 мільярда гривень на реалізацію програми, створені механізми та цифрові інструменти, – потрібна відповідальність на місцях”, – зазначив віцепрем’єр – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в “Укренерго” спростували фейк росіян про 93% аварійність Київської ГЕС.

Головне