Кабмін виділив додаткові 5 млрд грн на закупівлю дронів

Кабмін виділив додаткові 5 млрд грн на закупівлю дронів

Кабінет міністрів виділив додаткову суму у 5 мільярдів гривень на закупівлю обладнання для посилення обороноздатності країни, зокрема дронів.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Додаткові 5 млрд грн виділили сьогодні для сил безпеки й оборони. Кошти будуть спрямовані на закупівлю дронів, необхідних для наших захисників на передовій. Продовжуємо підтримувати українську армію в боротьбі з російський агресором", - йдеться у дописі.

Він також підкреслив, що кожна гривня, що надходить до держбюджету у вигляді податків, буде спрямована на зміцнення обороноздатності країни.

Наразі укладено угод з виробниками БПЛА на суму близько 30 млрд грн, в процесі перебуває підготовка контрактів на суму 14 млрд гривень.

Крім того варто зауважити, що Україна догнала росію в розробці дронів-камікадзе, які аналогічні іранським дронам Shahed, як за кількістю вибухів, яку вони можуть нести, так і за дальністю польоту, а також за іншими технічними характеристиками.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін зазначив, що Україна досягає успіхів у виробництві інших типів безпілотників.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Легіоні "Свобода росії" назвали кількість знищеної російської техніки в Бєлгородській та Курській областях з 12 березня. За тиждень повстань добровольці знищили 20 бойових машин піхоти та 57 одиниць різноманітної автомобільної техніки. Також бійці ліквідували 613 бойовиків.

Головне