Євро-2024: Німеччина заробить на туристах €1 млрд, - дослідження 

Євро-2024: Німеччина заробить на туристах €1 млрд, - дослідження 

Проведення Чемпіонату Європи з футболу 2024 року в Німеччині може забезпечити зростання економіки країни на 1 мільярд євро (1,07 млрд дол.). Відповідного висновку дійшли фахівці Інституту економічних досліджень, пише Reuters. 

Такий ефект очікується за рахунок припливу іноземних туристів, які прибудуть до ФРН, щоб відвідати футбольні матчі, 

Згідно з розрахунками аналітиків, додаткові надходження від туризму під час Євро-2024 складуть приблизно 0,1% від загального обсягу економічного виробництва Німеччини у другому кварталі року. Найбільші вигоди від проведення чемпіонату отримають готельний бізнес та сектор роздрібної торгівлі продуктами харчування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: розклад матчів Євро-2024

Проте, як зазначає дослідник Ifo Джером Вольф, цей ефект буде короткостроковим. Після завершення Євро-2024 у третьому кварталі експорт послуг, пов'язаний з туризмом, ймовірно, знову знизиться, і в цілому баланс залишиться незмінним.

Спираючись на дані Чемпіонату з футболу 2006 року, який також проходив у Німеччині, фахівці Ifo прогнозують, що під час Євро-2024 країну відвідають понад 600 000 іноземних туристів, які забезпечать близько 1,5 мільйона додаткових ночівель.

Мінекономіки ФРН також очікує тимчасового підйому в споживчих секторах після досить млявих показників роздрібних продажів у поточному році. Однак, на думку експертів відомства, цей ефект буде менш відчутним, ніж під час чемпіонату 2006 року.

Аналітики сходяться на думці, що загальний вплив Євро-2024 на найбільшу економіку Європи значною мірою залежатиме від виступу збірної Німеччини на турнірі. Їхній матч проти Шотландії відкриє чемпіонат у п'ятницю ввечері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телеканал "Ми-Україна" покаже матчі Євро-2024 в рамках телемарафону "Єдині новини"

Як писав "Ми-Україна" раніше, вже наступного тижня, а саме 17 червня, Україна зіграє свій перший матч у Чемпіонаті Європи з футболу 2024 року. На полі українські футболісти зустрінуться з румунською збірною.

Головне