ЄС виділить додаткові €160 млн для підтримки енергетичної безпеки України

ЄС виділить додаткові €160 млн для підтримки енергетичної безпеки України

Європейський Союз планує надати Україні 160 мільйонів євро для зміцнення її енергетичної безпеки перед зимовим періодом.

Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час пресконференції в Брюсселі.

З цієї суми 60 мільйонів євро буде спрямовано на гуманітарні потреби, такі як облаштування притулків і постачання обігрівачів, а 100 мільйонів євро, отриманих із заморожених російських активів, підуть на ремонт енергетичної інфраструктури та розвиток відновлюваних джерел енергії.

За її словами, після початку повномасштабного вторгнення росії ЄС вже надав Україні щонайменше 2 мільярди євро на підтримку енергетичної безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно під час відключень світла і тепла: чим запастися на осінь та зиму

"Сьогодні ми зробимо доступними 160 млн євро, з яких 60 млн євро гуманітарної допомоги буде виділено для притулків і обігрівачів і 100 млн євро заморожених російських активів буде спрямовано на ремонтні роботи та відновлювальні джерела енергії", - уточнила вона.

Вона також зазначила, що Україні необхідно забезпечити 17 гігаватів потужності на зимовий період, оскільки 80% теплових електростанцій і третина гідроелектростанцій країни були зруйновані.

Раніше Німеччина також висловила готовність допомогти Україні пройти цю зиму, тому країна виділить додаткові 100 млн євро допомоги.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Німеччина виділить додаткові 50 млн євро на лікування поранених українських військових.

Головне