Японія виділить Україні новий пакет допомоги у $4,5 млрд

Японія виділить Україні новий пакет допомоги у $4,5 млрд

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда, який у цьому році очолює G7, оголосив на саміті, що Токіо готове виділити приблизно 4,5 мільярда доларів для підтримки України.

Про це повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ Японії.

Під час виступу президента Зеленського ініціатива глави уряду Кішіди була заявлена про те, що навіть при наростаючій напрузі на Близькому Сході країни G7 залишаються рішучими відповідати на російське вторгнення в Україну.

G7 висловила рішучість продовжувати об'єднуватися та впроваджувати санкції проти рф і надавати підтримку Україні для досягнення миру.

Йдеться про вирішення Японії виділити 1 мільярд доларів на гуманітарну допомогу та відновлення в Україні. Загалом Японія зобов'язалася надати Україні 4,5 мільярда доларів, включаючи цю додаткову підтримку та посилення кредиту для проектів Світового банку.

"Японія вирішила надати додаткову підтримку у розмірі $1 млрд, включаючи допомогу на відновлення та реконструкцію, а також гуманітарну допомогу, і готова надати загалом на підтримку $4,5 млрд, включаючи цю додаткову підтримку та збільшення кредиту Світовому банку", — йдеться у повідомленні МЗС Японії.

У ході обговорення прем'єр-міністр Японії підкреслив важливість відновлення України та оголосив, що разом із залученням приватного сектору в лютому 2024 року розпочнеться японсько-український економічний проєкт реконструкції. В результаті обговорення лідери G7 підтвердили, що їхнє співчуття та підтримка України залишаються невід'ємними, і вони рішуче продовжуватимуть сприяти санкціям проти Росії та підтримці України.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, США вже інвестували близько $27 млрд у виробництво критично важливих засобів для України.

Головне