Імпорт російської нафти до Німеччини впав на 99,9% після ембарго

Імпорт російської нафти до Німеччини впав на 99,9% після ембарго

Після того, як другий етап нафтового ембарго Європейського Союзу набув чинності, до Німеччини майже не імпортується нафта з російської федерації.

Про це повідомляє німецьке виданняTagesschau з посиланням на дані Федерального статистичного відомства. Так, у січні 2023 року до Німеччини надійшло лише 3500 тонн російської нафти. У січні 2022 року - за місяць до повномасштабного нападу росії на Україну - обсяг імпорту все ще становив 2,8 млн тонн.

"Як наслідок, імпорт нафти з росії практично зупинився. Арифметично він впав на 99,9 відсотка", - повідомляє німецьке Федеральне статистичне відомство.

Частка росії в загальному обсязі імпорту нафти в Німеччину впала з 36,5% в січні 2022 року до лише 0,1% в даний момент.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, народна депутатка, голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа розповіла, що запроваджені проти росії санкції дуже сильно вдарили по бюджету країни цього року. За її словами, дефіцит федерального бюджету російської федерації за два місяці майже сягнув річного плану. Вони планували на рік 38 млрд доларів дефіциту, а по факту за два місяці отримали 34 млрд доларів. У першу чергу, це через нафтогазові доходи.

Крім того, радниця Віце-Прем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, правозахисниця Олена Сотник пояяснила, що росія втратила ще одне джерело доходу – Захід ввів ембарго на продаж нафтопродуктів з рф (йдеться про бензин, мазу, солярку та газ). Це коштуватиме Кремлю десятки мільярдів доларів.

Головне