Гетманцев: Україна у травні перевиконала держбюджет на 6 млрд гривень

Гетманцев: Україна у травні перевиконала держбюджет на 6 млрд гривень

Україна перевиконала державний бюджет на 6 мільярдів гривень у травні поточного року. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"У травні місяці ми маємо з вами плюс шість мільярдів перевиконання державного бюджету, це більше 6%. І з початку року ми маємо з вами перевиконання на 43 млрд, або на 11%, податковою службою. Митниця перевиконала травень місяць на 5 млрд і з початку року плюс 19 мільярдів отримала армія від роботи митників. Це все результат детінізації і результат того, що схеми перекриваються, що шахраї втрачають свій такий, як вони називають, бізнес. А корумповані правоохоронці, корумповані чиновники втрачають свою кормову базу", - зазначив Гетманцев.

Водночас він додав, що до таких схем залучено надзвичайно багато людей, тому інколи подолати їх досить важко.

"Достатньо багато людей були залучені в цей "бізнес" і цю злочинну діяльність. Тому це так важко і тому це займає стільки часу", - наголосив парламентар.

Як повідомляли "Ми-Україна", в Україні у тіні нині перебуває близько 500 мільярдів надходжень до державного бюджету, заявив народний депутат України, голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Головне