Гетманцев: Близько 500 млрд надходжень до держбюджету перебувають у тіні

Гетманцев: Близько 500 млрд надходжень до держбюджету перебувають у тіні

В Україні у тіні нині перебуває близько 500 мільярдів надходжень до державного бюджету. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів народний депутат України, голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Загалом ми вважаємо, що в тіні перебуває десь, якщо в надходженнях до бюджету, десь пів трильйона, тобто 500 мільярдів надходжень до державного бюджету", - зазначив Гетманцев.

Водночас він додав, що кожного року з тіні вдається вивести приблизно 80 мільярдів додаткових надходжень до держбюджету. Однак цьогоріч, прогнозує парламентар, сума може бути більшою.

"Щороку ми можемо і витягуємо з тіні десь приблизно 80 мільярдів надходжень до державного бюджету. Якщо говорити, що на сьогодні у нас вже травень місяць плюс 55-60 мільярдів до виконання, то до кінця року я думаю, що буде навіть більше", - наголосив голова парламентського комітету з питань фінансів.

Як повідомляли "Ми-Україна", Кабінет міністрів затвердив проєкт угоди між Україною та США, яка дозволить отримати майже 7,9 мільярдів доларів фінансово-економічної підтримки.

Головне