Гроші у росії закінчаться вже наступного року, - Дерипаска 

Гроші у росії закінчаться вже наступного року, - Дерипаска 

Російський мільярдер Олег Дерипаска заявив, що скарбниця росії може повністю спорожніти вже у 2024 році. Він додав, що врятувати країну від впливу санкцій на її економіку могли б грошові вливання з боку “дружніх” країн.

Про це він заявив на Красноярському економічному форумі в Сибіру, пише Bloomberg. 

"Грошей не буде вже в наступному році. Нам будуть потрібні іноземні інвестори”, - наголосив Дерипаска. 

Він додав, що побудова у рф “державного капіталізму не є варіантом” та попередив про “серйозний” вплив санкцій, запроваджений проти рф з боку світової спільноти. 

"Росія повинна продовжувати розвивати ринкову економіку. Іноземний інвестор дивитиметься, як російський інвестор заробляє гроші, які там умови”, - зазначив російський мільярдер.  

На його думку, партнерами країни могли б стати держави з “серйозними ресурсами”. Однак для цього Кремлю спершу треба зробити росію привабливою для них, забезпечивши відповідний бізнес-клімат із більшою економічною свободою та конкуренцією.

“Ми думали, що ми європейська країна. Тепер, протягом наступних 25 років, ми будемо більше думати про наше азійське минуле”, - підсумував він. 

Нагадаємо, за підсумками 2022 року дефіцит федерального бюджету російської федерації сягнув 3,3 трлн рублів, що є одним з найбільших показників на всю історію росії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов анонсував нову стратегію деокупації Криму.

“Стратегія деокупації Криму – час нової редакції. Черговість засобів деокупації – політико-дипломатичних, військових, економічних тощо – вимагає зміни пріоритетів”, – сказав він.

Головне