Фурман: Програма "Доступні кредити 5-7-9%" має запрацювати найближчим часом, її потрібно вдосконалити

Фурман: Програма

Державна програма "Доступні кредити 5-7-9%" має запрацювати найближчим часом. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна" розповів член ради Національного банку України, доктор економічних наук Василь Фурман.

"Те, що я чув, вона (програма, - ред.) має працювати. Скажемо відверто, свого часу, коли була запроваджена за ініціативи Президента ця програма, вона мала величезний позитивний вплив на нашу економіку, на наш бізнес. Вона відіграла вирішальну роль, особливо під час війни. Зараз її дійсно потрібно трохи вдосконалити і запустити. Я думаю, знову ж таки, моя оцінка як експерта,  вона найближчим часом має запрацювати", - заявив Фурман.

Крім того член ради НБУ пояснив, що повинна зробити Україна для зниження відсоткових ставок.

"Якщо ми хочемо мати низькі відсоткові ставки, нам потрібно проводити комплекс реформ. Ми давно про це говорили. На перше місце я поставив би судову реформу, захист прав інвесторів, інвестиційний клімат в нашій державі. Далі, коли буде низька інфляція, тобі будуть і низькі відсоткові ставки. Буде висока інфляція - будуть високі ставки, вони у всьому світі високі. Це закони економіки, по-іншому воно не працює", - розповів Василь Фурман.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, народна депутатка, голова бюджетного комітету Верховної Ради України Роксолана Підласа заявила, що запроваджені проти росії санкції дуже сильно вдарили по бюджету країни цього року.

Головне