"Енергоатом" анонсував будівництво ще однієї АЕС в Україні: подробиці

"Енергоатом" заявив про підготовку до реалізації проєкту з будівництва нової атомної електростанції в Черкаській області. Чигиринська АЕС стане важливим кроком у розширенні атомної генерації України відповідно до Енергетичної стратегії до 2050 року, інформує пресслужба компанії.

"Найбільш перспективним (майданчиком для будівництва - ред.) з них є Чигиринський, поблизу містечка Орбіта на Черкащині", - вказано у дописі.

Проєкт передбачає будівництво чотирьох енергоблоків за передовою технологією AP1000. Це дозволить не лише збільшити виробництво електроенергії, але й впровадити інноваційні ядерні технології в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Критично важлива: як атомна енергетика допоможе Україні протриматися без відключень

Чигиринська АЕС: перші кроки реалізації будівництва

В "Енергоатомі" заявили, що Чигиринська міська рада вже зробила перший крок до реалізації проєкту, ухваливши рішення про:

  • надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою для відведення земельних ділянок Енергоатому.
  • передачу земельних ділянок загальною площею 38,1493 га в постійне користування компанії.

За словами керівника Енергоатома Петра Котіна, компанія має намір перетворити Орбіту на одне з найсучасніших міст України, подібно до інших атомоградів - Нетішина, Южноукраїнська чи Вараша. 

"Успішна реалізація цих планів, безумовно, є вагомою інвестицією у повоєнне відновлення та підтримку енергетичної безпеки держави. Впровадження інноваційних ядерних технологій зробить Україну лідером у сфері атомної енергетики з унікальним досвідом та власними технологічними рішеннями", – наголосив він.

Як писав "Ми-Україна", паралельно з підготовкою проєкту Чигиринської АЕС, "Енергоатом" проводить ремонтно-відновлювальні роботи на енергоблоках №3 та №4 Хмельницької АЕС, де планується встановити реактори типу ВВЕР-1000. Крім того, на ХАЕС розпочато проєкт з будівництва енергоблоків №5 та №6 за американською технологією.

 

Головне