Дослідники спрогнозували, хто стане першим у світі трильйонером

Дослідники спрогнозували, хто стане першим у світі трильйонером

Американський бізнесмен Ілон Маск може стати першим у світі трильйонером вже до 2027 року. Це прогнозування базується на аналізі темпів зростання його статків, які, за даними Informa Connect Academy, в середньому збільшуються на 110% щороку, пише Sky News.

На сьогодні за Bloomberg Billionaires Index, 53-річний Маск є найбагатшою людиною світу з чистим капіталом у 251 мільярд доларів. Якщо ця тенденція збережеться, він може досягти позначки в трильйон доларів протягом наступних трьох років.

Значну роль у зростанні статків Маска відіграє його компанія Tesla, ринкова вартість якої оцінюється в 669,3 мільярда доларів. З темпом зростання 173,3% на рік, Tesla може перевищити оцінку в 1 трильйон доларів вже наступного року.

Цікаво, що Маск не єдиний, хто наближається до статусу трильйонера. За прогнозами, Гаутам Адані, засновник індійського бізнес-конгломерату, може досягти цієї позначки до 2028 року при щорічному темпі зростання 123%. При цьому станом на 9 вересня у топі найзаможніших у світі він перебуває на 13-й сходинці і статками у 99,6 млрд доларів.

Також до клубу потенційних трильйонерів можуть приєднатися Дженсен Хуанг, генеральний директор Nvidia, та індонезійський магнат Праджого Пангесту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілон Маск розповів, коли планує відправити на Марс кораблі з екіпажем

Як писав "Ми-Україна", раніше цього місяця платформа X, яка належить Ілону Маску, була заборонена в Бразилії через конфлікт з Верховним судом країни.

Головне