Дебати Трампа і Гарріс: Волл-стріт відреагував рекордним падінням акцій Trump Media

Дебати Трампа і Гарріс: Волл-стріт відреагував рекордним падінням акцій Trump Media

Акції Trump Media & Technology Group, власника соцмережі Truth Social, обвалились на 17%, досягнувши найнижчого рівня з моменту виходу компанії на біржу в кінці березня. До кінця торгової сесії падіння склало 10%, встановивши новий антирекорд. Так фінансові ринки США  відреагували на дебати між Дональдом Трампом і Камалою Гарріс, пише CNN.

"На ринку склалося враження, що вона (Камала Гарріс) виграла дебати", - прокоментував ситуацію гендиректор Tuttle Capital Management Метью Таттл.

Видання пише, що акції Trump Media часто стають для трейдерів способом робити ставки на політичну долю Трампа та його шанси повернутися до Білого дому. Сам експрезидент є найбільшим акціонером компанії та найпопулярнішим користувачем Truth Social.

Таттл вважає, що майбутнє акцій Trump Media тісно пов'язане з політичними перспективами Трампа: "якщо він програє, йому доведеться продати, і DJT (біржовий символ компанії - ред.) впаде до $1. Якщо виграє, він не продасть, і DJT зможе злетіти".

Майкл Блок, який обіймає посаду директора зі стратегії та є співзасновником AgentSmyth, повідомив, що масовий продаж акцій Trump Media 11 вересня, ймовірно, є прямим наслідком того, що інвестори побачили під час телевізійних дебатів.

"Беручи до уваги відсутність прибутку та інших кількісних показників, DJT не можна назвати класичним варіантом для інвесторів, які орієнтуються на зростання чи вартість. DJT - це акції, які базуються на розповіді, і цілком можливо, що інвесторам не припала до душі та історія, яку президент Трамп представив світові у вечір дебатів", - зазначив він. 

Загалом за останні місяці акції втратили близько половини своєї вартості з моменту, коли Джо Байден вибув з президентської гонки в липні. Вартість частки Трампа в компанії різко знизилася з 6,2 млрд доларів 9 травня до приблизно 1,9 млрд доларів 11 вересня.

Як писав "Ми-Україна" раніше, кандидат у президенти США Дональд Трамп, заявив, що більше не хоче брати участь у теледебатах з віцепрезиденткою Камалою Гарріс. 

 

Головне